вторник, 19 май 2009 г.

Уикенд туризъм

На 14-ти и 15-ти май, сдружение „Чигот” участва в Пето туристическо изложение "Уикенд туризъм" и Втори Фестивал на туристическите забавления и анимации в Русе.
Ние от „Чигот”, устроихме средновековен лагер, разпъвайки шатри в русенската градска градина. Имаше турнири и тренировки по историческа фехтовка, средновековни игри, музика. Посетителите имаха възможност да се разходят из лагера и да разгледат отблизо броните , облеклото и множеството занаяти, които представихме.
Събитията се проведоха под патронажа на кмета на Община Русе г-н Божидар Йотов, със съдействието на Държавната агенция по туризъм.
Организатори на изложението бяха Община Русе, в партньорство със Сдружение “Европейски пространства 21” и Регионален исторически музей – Русе.
Организацията беше страхотна, всички ние много се забавлявахме. Сдружението получи прекрасна награда за съхраняване и популяризиране на историческото носледство. Благодарим за поканата и възможността да участваме в това събитие и се надяваме отново да имаме честта да допринесем за развитието му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар