Медовината е алкохолна напитка, която се приготвя от мед, вода, дрожди и билки. Питието е с нисък процент на алкохола, и освен това е сладко и вкусно.
В Чигот варим медовина от 2006г. За времето от тогава технологията е добре усвоена и резултата е много добър.
Нашата рецепта е базирана на запазена немска средновековна рецепта, като към нея сме добавили някои родни билки, които се услаждат на всички.
На 28.06 стартирахме първата партида медовина за 2009г. За нея използвахме качествен билков мед, ароматна мащерка, мента и стиска хмел.
В направата й взеха участие кандидат членове и старите пушки от клон София.
Не беше лесно да се намери подходящо място в столицата, което да приюти процеса по направата на чиготската медовина, но въпреки тези трудности, а и други, свързани с всеобщото незнание за боравене с модерна готварска техника, ние успяхме и след около месец, когато ферментацията ще е приключила, ще берем плодовете на нашия труд.
В Чигот варим медовина от 2006г. За времето от тогава технологията е добре усвоена и резултата е много добър.
Нашата рецепта е базирана на запазена немска средновековна рецепта, като към нея сме добавили някои родни билки, които се услаждат на всички.
На 28.06 стартирахме първата партида медовина за 2009г. За нея използвахме качествен билков мед, ароматна мащерка, мента и стиска хмел.
В направата й взеха участие кандидат членове и старите пушки от клон София.
Не беше лесно да се намери подходящо място в столицата, което да приюти процеса по направата на чиготската медовина, но въпреки тези трудности, а и други, свързани с всеобщото незнание за боравене с модерна готварска техника, ние успяхме и след около месец, когато ферментацията ще е приключила, ще берем плодовете на нашия труд.
Няма коментари:
Публикуване на коментар