четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Средновековен панаир

     Чигот взе участие в провелия се в Пловдив средновековен панаир, организиран от САСР "Сила".
     На 02.10. лагерът бе вдигнат и посрещна гостите на Небеттепе с чудесна битова атмосфера - отрудени майстори предлагаха изделията си - мечове, щитове, шлемове, дрехи и всичко останало, необходимо на човек да се преобрази от глава до пети и да се впише подобаващо в средновековната приказка.
Атракция представляваха и нашите търновски съратници от "18-ти Етърси пехотен полкъ", които показаха собственоръчно направените им интерпретации на средновековни арбалети. Организаторите от "Сила", освен черната работа по организацията и работата в лагера, не пропуснаха да дадат приноса си към гощавката с чеверме и вино.
     Панаирът се радваше на много посетители, запознахме се с много прекрасни хора, които почерпихме с медовина, пимент и други средновековни вкусови изкушения.
     На втория ден от лагера се проведе вече традиционния за подобни мероприятия турнир по фехтовка.
     Какво пропускаме? Също толкова традиционния проливен дъжд, който за пореден път не успя да угаси желанието ни да средновековстваме. Няма начин. Мокри като кокошки, подавайки си шишета с живителни течности устояхме и на това изпитание две поредни нощи. А онази част от посетителите, която не се уплаши да се намокри, намаза най-много.
     Важна част от дейността ни извън програмата включваше дегустация на първата по рода си Чиготска ракия, рожба на общ труд за благото на групата. Бе организиран и опустошителен поход по местните музеи, възползвайки се от съвпадащата Нощ на музеите.
     На място, освен запазената марка на Чигот - оръжия и доспехи, се предлагаха разнообразни тематични сувенири.
     Благодарим на организаторите, на останалите групи за възстановки и реконструкции, на независимите реенактори, на всички посетители, дръзнали да ни доближат и дори заговорят. И не на последно място благодарим на синоптиците за великолепното време. Такае!

За галерия със снимки цъкнете върху изображението :


Няма коментари:

Публикуване на коментар