понеделник, 14 септември 2009 г.

Средновековен фестивал

В периода 24-27 Юли 2009 на крепостта Червен, до Русе, се проведе средновековен фестивал "Балкански реалности", организиран от Чигот с помощта на приятелите ни от 18 Етърски пехотен полкъ, средновековно общество Modvs Vivendi и СДСР "Сила". Събитието целеше да запознае посетителите с бита и културата на народите, населяващи Балканския полуостров в периода 12-15 век.
Гостите имаха шанса да се насладят на великолепна атмосфера, разхождайки се между павильони, представящи средновековни занаяти - тъкачество, шиене, обущарство, ковашко майсторство, бродерия и др. Разгледаха автентични палатки, успяха да се докоснат до бита на хората преди време под звуците на музика от периода. Вкусиха блюда от арсенала на средновековната кухня, стреляха с лък и арбалет. Наблюдаваха тренировка по средновековна европейска фехтовка, а гвоздеят на програмата беше най-зловредното чиготско творение, видяло бял свят към момента - трибушето Йозко.

Чигот срещна много трудности при организацията, но нито ограничения бюджет, нито близкоизточните жеги, нито потопът, който се изля върху лагера едната нощ, не успяха да осуетят великолепното събитие.
Успяхме да тестваме издръжливостта на средновековните ни палатки. Те се представиха блестящо в суровите условия, на които бяха подложени.


Товарейки всичко по колите си дадохме обещание фестивалът да се проведе отново догодина.

2 коментара:

  1. КЪДЕ ВИ Е ВИНОТО ? ТО ТУЙ МЕДОВИНАТА НЕ ХВАЩА ГЛАВА!И АГНЕТА НЕ ВИЖДАМ ДА ИМА?КОСИТЕ ДЪЛГИ ,АМА КЪДЕ ВИ СА МУСТАЦИТЕ?

    ОтговорИзтриване